Om Månens Väktare

Månens Väktare är en lajvgrupp som grundandes under mitten av 90-talet och är idag Sveriges förmodligen äldsta avktiva mörkeralvsklan. Gruppens storlek har varierat genom åren och som mest var vi 54 st på samma lajv och våra medlemmar är idag mellan 23 och 33 år gamla. Vi spelar enbart i Eleria-kampanjen som arrangerar lajv utanför Västerås där vi varit med sedan kampanjen startade år 2000 och hittills har vi bevistat 20 st lajv.

Gruppens huvudsakliga målsättning har alltid varit att ha så roligt som möjligt, men med åren har vi även siktat på att utvecklas både utrustningsmässigt och rollspelsmässigt för att idag ha utvecklats till en av Sveriges absolut seriösaste mörkeralvsklaner.

De senaste fem åren har dock aktiviteten varit väldigt låg då många i gruppen har börjat få barn och bilda familj. Nu har dock motivationen kommit tillbaka och vi satsar för fullt igen!

 

Det finns två sorters medlemmar idag ibland oss, Det aktiva och det icke aktiva, Det icke aktiva har ingen röst rätt när det kommer till hur vi sköter saker på och under lajven men är självklart alltid välkomna på våra möten. Den sociala gemenskapen är något vi alltid hållit hårt på och någon gång om året så brukar vi träffas och ha festligheter ihop.

Man har flera gånger frågat oss varför vi inte publicerar mer information om oss så som samhälles uppbyggnad, vår syn på olika varelser mm. Vårt svar är dock fortfarande att vi inte avser att berätta nått om vår grupp som utomstående inte bör känna till. På samma sätt så informerar vi aldrig om vilka roller eller hur många det är av oss som åker på ett arrangemang. Då vi anser att det är helt ovidkommande. Det språk vi nyttjar är inget vi heller delar med oss av. Vill du veta mer om våran syn på vad en "mörkeralv" är så kan du gå in här, Den beskrivningen passar rätt bra in på vad vi anser en mörkeralv är.

top